Jeg (Webmasteren) elsker at eksperimenter i mit køkken og gerne med kaninkød.

På denne side vil jeg præsenterer jer for mine forslag til hvad man kan bruge kaninkød til. Håber det kan få andre til at prøve.

Der vil løbende komme flere opskrifter.

Kanin i tomatkryddersovs

1 stk. kanin, parteret i stykker

2 ds. hakkede tomater

1 spsk. paprika

1 spsk. farin

½ tsk. cayennepeber

salt og peber

Tilbehør kogte ris og grønsager

 

Brun kaninen i gryden, kom farin og krydderier i, når det er "smeltet" sammen puttes tomaterne i sammen med lidt vand, lad det små simre i godt 1 time.

Sovsen er kogt godt ind og smages til med salt og peber.

Velbekomme

 

Kanin i sur og sød sovs

Ca 400 g kogt kaninstykker

ca 200 g kogte gulerodsstykker

suppe

salt, peber

eddike - sukker

smør og mel til opbagning

Lav en opbagning af smør og mel og kom suppe i til der er en god tyk sovs.

Smag til med salt, peber, sukker og eddike til den har en god balance mellem salt-surt-sødt

kom kød og gulerødder i.

Tilbehør kartofler

Velbekomme

Gullash med kanin

350 g kaninsmåkød

1 god røget pølse

2 dl ærter

1 løg

salt/peber/farin

bouillon

Brun løgstykker og kød godt, krydder med salt, peber og farin.

Put bouillon over så det dækker og lad det simre i ca 3/4 time.

Skær pølsen i passende stykker og put den i sammen med ærterne, lad det simre yderliger 5 minutter. Jævn sovsen

Tilbehør kartofler

Velbekomme

Efterårskanin

1 stk. parteret kanin

1 løg i tern

porer og gulerødder

farin, salt og peber

ca 1 l bouillon

Brun løg og kød godt, kom farin i så det kameliserer.

Put boillonen ved sammen med porer- og gulerodsstykker. Lad det små simre i ca 5 kvarter. Smag til med salt og peber. Jævn sovsen.

Tilbehør kartofler.

Velbekomme

Kaninsalat

4 dl tykmælk

2 spsk mayonaise

1 tsk sukker

salt/peber

1 spsk citronsaft

500 g kogt kanin (skåret i tern)

200 g ananas stykker

3 dl ærter

Bland tykmælk og mayonaise, smag til med sukker, salt, peber og citron.

Put kaninkød, ananas og ærter i.

Serveres med et godt stykke brød. En dejlig forret eller let frokost.

Velbekomme

Varm røget kaninlår

kaninlår

salt og sukker

røgeflis

Bland 1 del sukker og 1 del salt. Lav en "lomme" ind i til benet (skær ind ved hinden mellem musklerne) Kom salt/sukker massen på og maser den ind i kødet (brug rigeligt) lad det trække i køleskabet i et døgns tid. Skyld salt/sukkeret af.

Varm røgeovnen op og put lårerne i. Alt efter størrelse røges de en 20 - 40 minutter ved ca 100 gr.

Tilbehør en god salat og groft brød.

Smager også fantastisk kold som pålæg

Velbekomme

Barbecue grillet kanin

1 stk. parteret kanin

1 dl farin

1 dl ketchup

salt - peber - cayenne peber - pabrika

Tilbehør kartofler af en art, salat samt et godt stykke brød

Forkog kaninstykkerne i let saltet vand (evt i en grønsagsbouillion) Husk at bagben og ryg skal have længere tid en forben.

Lav barbecue marinaden af farin, ketchup og krydder den som man ønsker, det er jo ikke alle der ønsker den lige stærk.

Put kaninen i marinaden mens den stadig er varm og lad den stå og trække gerne i nogle timer.

Grill den ved svag varme mens der pensles tit med det overskydende marinade.

Velbekom

 

Tærte med kanin

Hvis man har lidt kaninkød i overskud er det en oplagt ide at lave tærte ud af det.

Her har jeg fyldt tærten med kogt kaninkød - lidt bacon og ærter.

Lækker til en let frokost

 

Ølkanin

1 stk. parteret kanin

2 stk. løg

4 stk. snittede gulerødder

ca 15 stk. svesker uden sten (kan også bruges dadler,figner eller abrikoser)

1 stk. mørk øl

salt, peber og farin.

Tilbehør: ris, kartofler eller ovnstegte rodfrugter

Brun kødet godt af, kom de fint snittede løg i og brasser til de er klare kom farin i så den karameliser, put snittede gulerødder og svesker i. Put øllet i og resten vand så det dækker kødet. Lad det snå simre uden låg så alkoholen koger væk. Lad det yderligere små simre i ca 1 time. Jævn sovsen og det er klar til at serverer.

Velbekomme

 

Vinter gryde

1 stk. parteret kanin

2 stk. løg

Forskellige grøntsager

champion

brun farin

Salt, peber

Tilbehør kogte ris eller kartofler

Skær løgene i små stykker og sorter dem i en gryde, brun kødet sammen med når løgene er blevet klare. Put lidt brun farin ved så det smelter. Kom forskellige grønsager (gerne rodfrugter) og champion i og kom vand ved så det næsten er dækket, krydder med salt og peber. Lad det små simre i ca 1 time. Jævn sovsen og det er klar til at serverer.

Velbekomme

Gratin med kanin og grøntsager

2 dl. mælk

50 g smør

60 g mel

3 æggeblommer

3 æggehvider

1/2 tsk salt

150 g ærter

200 g gulerødder

150 g kogt kaninkød

Lav en afbagning af mælk, smør og mel, lad det køle af. Rør æggeblommerne og salt i.Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Kog grøntsagerne let. Vend grøntsager og kødternene i. Smør et gratinfad med smør og strø rasp i. Bag gratinen 374 - 1 time ved 200 gr.

Tilbehør salat og et godt stykke groft brød

Velbekomme

Julekanin stegt med æbler og svesker.

1 stk. parteret kanin

2 løg

2 æbler

2 dl. svesker

farin/salt/peber

Brun løg og kanin godt, kom et par spsk farin i så det karamelliserer. Put bouillon i så det dækker, skær æbler i både og put dem i sammen med svesker. Krydder med salt og peber. Lad det små simre i ca 1 time. Lav en god sovs af væsken.

Tilbehør hvide og brun kartofler

Velbekom