Billeder og beskrivelser fra dommerne fra DM/LU 2017

Gennemgang af Fransk Vædder

Jørn T. Schmidt

70 Franske Væddere i alt fordelt på 9 farvevarianter med vildtgrå som den største traditionen tro.

Generelt kan siges, at der skal gøres mere for kroppene. De skal fyldes helt ud. Fransk Vædder er en produktionsrace, og alfa og omega er en god slagtekrop. Mange var kantede på bagkrop og ryg.

Dyrene skal udstilles i udstillingskondition uden gammelt staldsmuds og misfarvninger heraf.

Hageposerne var blevet alt for store på mange dyr. Det forstyrrer indtrykket af kaninen og en enkelt blev nullet grundet 3-dobbelt hagepose.

Der er rigtig gode hoveder på mange dyr – også de mere sjældne farvevarianter som kappetegnede i blå og brun. På nogle bliver hovedet for lille i forhold til størrelsen og mangler krumning af næseryggen – også på hanner!

Det er det store brede hoved, flotte øreknuder og skeformede ører, der falder naturligt lige bag bagkanten af øjet, der tegner en Fransk Vædder. 

Vildt-, jerngrå og vildtsort

Her fandtes flere rigtig fine dyr. Ivan Rasmussen havde BIR 1,0 og Gruppevinder 1 med 95 point.

Bjarne Nielsen havde en flot stribe med to med 95 point hvor hunnen blev BIR 0,1 og Gruppevinder 3.

Rigtig gode pelse og farver på de bedste i varianten.

Enkelte fik 8,5 point i farve pga. næsten manglende bundfarve på bugen. Pas på dette. 

Chinchilla

Der mangler generelt mere mellemfarve. Dyrene var desværre ufærdige i pelsen. 

Sort

Kun 2 fremmødte dyr. En del hvide hår og brunligt skær. 

Blå

Pæne dyr, der lige mangler det sidste. 

Brun

Et enkelt dyr. Desværre ufærdigt i pelsen. 

Hvid Blåøjet

Alt for lange og bløde pelse. Ufærdige.Enkelte med staldsmuds. 

Kappetegnet, vildt-, jerngrå og vildtsort

En variant på vej frem. Rigtig fine dyr med god farve og kompakte kroppe. Flere med 19 i krop, og varianten skilte sig klart ud på dette punkt. Ivan Rasmussen havde en han med 95 point. 

Kappetegnet, blå

En variant hvor de fleste dyr har rigtig god type med flotte brede hoveder. Rigtig pæne kapper på de fleste dyr. Tanja Horn havde en han med 95 point. 

Kappetegnet, brun

Et enkelt dyr. Desværre ufærdigt.

Gennemgang af Lille Tysk Vædder
Michael Ostermann
 
Jeg havde fornøjelsen af at dømme Lille Tysk Vædder på den nylige afholdte LU i Svinninge. Det er altid en dejlig og spændende race at dømme. I år var der dog lidt svingende kvalitet mellem de 31 udstillede dyr. Det var tydeligt at vejret hen over efterår/vinter havde sat sit præg, særligt på pelskvaliteten. Bedømmelsen lå mellem 92,5 til 95,0, idet de kappetegnede generelt lå en anelse højere end øvrige. Det er dog værd at nævne, at de udstille dyr i farvevarianten blå var på højde med de kappetegnede.
Et særligt område som avlerne skal være opmærksom på er, at flere af dyrene havde relative store hageposer, hvilket jf. standardbeskrivelsen giver pointfradrag. Det er rigtigt synd, idet det er med til at ødelægge helhedsindtrykket af dyret. Bedste han og hun var begge kappetegnede, henholdvis fra Egon Severinsen og Nikolai Høyer.

Billeder og beskrivelser fra dommerne fra DM/LU 2016

Fransk Vædder, vildtgrå/jerngrå på LU/DM.

49 dyr tilmeldt.

Toppen af de 49 kaninbedømmelser havde Bjarne Nielsen, Hadsund og Ole Jakobsen, Flaunskjold der begge havde 2 dyr med 95 P. De havde hver 6 stk. Vædder med på udstillingen.

Gennemgående en god repræsentation for Vædderklubben. Især havde mange af dyrene en god krop og et god racepræg, Virkelig mange med lange ører.

 God dækfarve og mellemfarve.

Pelsen bar præg af det milde efterår på mange af dyrene, blød og ikke udfældet.

Egon Serverinsen

Jeg dømte Fransk Vædder Chin og andre farver.

Der var flere af dyrerne der manglede krop og pelskvalitet, generalt god racepræg. I Chin var der en del rigtig gode. Bjarne havde rigtig gode Chin. Ønske om forbedring af krop.

I andre farver var den kappetegnede god, der var gode hvide, andre farver på det jævne.

Pas på vægtproblemer.

Per Søndergaard

 

Lille Tysk Vædder

Jeg havde den fornøjelse at domme Lille Tysk Vædder.

Der var 42 dyr i alt. I de vildtgrå var der mange med dårlig krop og pelsen var skjoldet. Type var desværre heller ikke i top. Mange af de unge hunner havde hagepose. De bedste dyr var at finde i de kappetegnede. Her var der mange gode dyr imellem, mange med god type, krop og tegning. Enkelte med korte øre. Der blev 6 med 95 point.

Jette Søndergaard

Billeder og beskrivelser fra dommerne fra DM/LU 2015

Vinder kæmperacer

Gruppedommer kæmperacer Per Søndergaard

Fransk Vædder: Det er længe siden jeg har set så mange gode dyr. Rigtig gode racepræg og god krop på mange af dem. Bedst placeret var Henrik Moesgaard, Randers 0,3 Fransk Vædder chinchilla 285,5 p og 2,2 i vildtgrå 380 p.

Gruppedommer Mellemstore racer Kaj Mikkelsen

Lille Tysk Vædder: 30 stk.

De vildtgrå LTV var der enkelte dyr som havde krop og pels i orden, men man kunne godt ønske bedre mellemfarve på nogle af dyrene. Type og racepræg kunne godt være bedre på enkelte af dyrene. Der var 2 x 95  på 2 hanner med krop og type i orden.

De kappetegnede havde god tegning og god type og racepræg, En han på 21 mdr med 95.5 havde det hele med krop, pels og tegning…

Billeder og beskrivelser fra dommerne fra DM/LU 2014

Vinder kæmperacer

Gullik Klepaker, Norge

 Fransk Vædder, vildtgrå : Det var en fornøjelse at bedømme dem.

6 stk. med 95 point, spredt på 5 avlere. De bedste i eksteriør faldt desværre på fældning, det ville være dejligt, hvis det hele var i orden på et dyr J.

Jeg har en kæphest : Jeg kan ikke lide store hageposer ! De skal ikke have 20 i Racepræg og præsentation, når de sidder med en stor hagepose. Det skal tages alvorligt, som man har gjort med Belgisk Kæmpe ?

Summa summarum, de ER blevet mindre, men det kan blive meget bedre , hvis viljen er der. Det gælder foder, avl og avleren !

Kilde: Tidsskrift for Kaninavl

Se her fotograf ingen hagepose🙂

Niels Husum

Jeg dømte Fransk Vædder Chincilla det var en fin stribe med gode rasepræg og en del med god farve der hvor det kniber er kropformen som virker lidt lange og med svag forkrop

 

Fransk vædder hvid blåøjet var på det jævne men ørelængden må godt være længere

 

Fransk Vædder kappetegnet var der mange med god tegning og fin rasepræg men kropformen er for lang og smal (husk nu på at en fransk vædder skal være kort og kompagt så der er noget at forbedre)

 

Der var lige en Fransk vædder Vildt grå kappetegnet hun, den havde det som Fransk vædder  skal have Kort og kompagt krop godt rasepræg og blank pæls og så havde den udstråling så da den kom med til  gruppe finalen blev den klart vinder GULD i Kæmpegruppen til Ivan Rasmussen Tillykke
Kilde: Tidsskrift for Kaninavl
Per Søndergaard
Lille Tysk Vædder: Et rigtigt godt racepræg. På de vildtgrå kunne jeg godt ønske lidt bedre krop. Lille Tysk i kappetegnet, et rigtigt godt racepræg og en rigtig god krop, flot kappe på de fleste. Racen/varianten er i fremgang
Kilde: Tidsskrift for Kaninavl